wat is badminton?

Een beetje geschiedenis

Oorspronkelijk werd badminton in India beoefend onder de naam POONA. Het werd in England geïntroduceerd nadat Engelse officieren in India kennis hadden gemaakt met POONA. In 1873 begon men badminton intensief te spelen op het landgoed van Hertog van Beaufort in Gloucestershire. De naam van dat landgoed was dan ook 'Badminton' waardoor men veronderstelt dat de naam hierdoor ontstaan is.

Toch kan men vaststellen dat dit spel in Europa al veel eerder werd gespeeld, maar op verschillende manieren werd benoemd. Ken Davidson (Amerikaanse badmintonautoriteit) ontdekte dat het al in de 12e eeuw in England werd gespeeld. In de middeleeuwen kende Frankrijk het spel al als 'Jeu de longue plume'.

Wat is badminton?

Badminton is een racketsport waarbij je een racket en een shuttle (nylon of veren) nodig hebt. Badminton wordt in een zaal gespeeld zodat weersomstandigheden geen probleem kunnen vormen. Het terrein waar op gespeeld wordt heeft een breedte van 5,18m en een lengte van 13,4m en is verdeeld in twee helften door een net.

Er bestaan twee spelvormen: enkelspel waarbij 1 tegen 1 wordt gespeeld en dubbelspel waarbij 2 tegen 2 wordt gespeeld.

De bedoeling van het spel is om de shuttle op de grond te laten belanden, aan de andere zijde van het net, buiten bereik van de tegenstander. De winnaar is diegene die het eerst twee sets wint. Per set wordt naar 21 punten gespeeld waarbij er minstens een verschil van 2 punten moet zijn.